Videointerview
Bliv klogere på de unge, så du kan lave bedre arrangementer til dem
Dette indlæg er skrevet af Tina Pearson
Jeg husker tydeligt en vinteraften, hvor jeg sidder og spiser aftensmad med min dejlige kæreste Allan og hans 2 snart voksne børn, Emil og Asta.
Pludselig nyser Emils iPad.
WHAT???
Jeg går helt i stå med gaflen halvt inde i munden, og stirrer skeptisk på de andre for at se, om de har bemærket noget.
Så falder mine øjne på Emils iPad, og jeg kigger lige ind i ansigtet på Emils kæreste.
Hun bor i Sønderborg, og vi bor i Tikøb (ved Helsingør) - så ja - hun bor i den anden ende af landet.
Jeg finder ud af, at det er sådan, de har holdt den daglige kontakt, og måden, de har "datet" på i en længere periode. Vi har selvfølgelig mødt hende, bare ikke her på skærmen ved middagsbordet før.
De mødes også hos hinanden, men for det meste deler de hverdagen via en iPad (finder jeg nu ud af).
Det er simpelthen så surrealistisk.
Det er så langt fra min virkelighed (og hvordan jeg selv var sammen med mine kærester).
Okay, hånden på hjertet: Jeg forstår dem ikke altid.
Derfor gik jeg ret målrettet efter en person, som kunne give dig og mig et indblik i de unges verden, da jeg skulle vælge personer ud til interviews på Møde og Eventmessen i marts 2018.
Jeg tænker, at jo mere vi taler med de unge og prøver at forstå dem - jo nemmere bliver det at planlægge arrangementer, de har lyst til at komme til.
Mit valg faldt på projektleder Jeppe Grinderslev, som har mange års erfaring med at lave arrangementer og events for den unge målgruppe. Og nej, han er nok ikke den yngste af slagsen, men klog på de unge, det er han. Han er ansat hos DR Nyheder, og skal stå for planlægningen af events i hele landet i 2018, hvor 15.000 unge kommer til at deltage.
Bliv klogere på de unge, så du kan lave bedre arrangementer til dem
Envejskommunikation er ikke vejen frem
"De sociale medier har vænnet de unge til at kommunikation ikke er en envejs ting. De er altid en del af kommunikationen - de er altid med" fortæller Jeppe, da jeg spørger ham om forskellen på den mødedeltager vi kender i dag og den unge generation.
(1:05 min)
Hvordan hjælper du så dine deltagere?
"Hjælp folk og giv rum til at de kan deltage og reflektere over det der sker i rummet" er Jeppes råd, da vi taler om hvad vi kan gøre for at involvere de unge (og de modne) deltagere.
(0:29 min)
Det er helt sikkert ikke den sjoveste måde at lære på
"Det startede allerede med at jeg ikke kunne holde ud at sidde stille i skolen" fortæller Jeppe smilende, da jeg spørger til hvor han fik hans interesse for oplevelsesbaserede arrangementer.
(1:07 min)
"Unge mennesker elsker at være med-udviklere. De vil gerne bidrage, så det giver mening for dem" Jeppe Grinderslev
Sådan kommer du igang
For dig, der tænker: ”Wow – det er lidt uoverskueligt der her med de unge”, så er den letteste (og sjoveste) vej til dem:
Inviter de unge ind i varmen
Invitér (gratis) nogle unge mennesker i målgruppen til et par af dine arrangementer. Byd dem inden for i varmen, og spørg om du må trække på deres ideer bagefter. På den måde rækker du hånden frem, og skaber en god relation.
Gør dem stolte af at være en del af teamet
Vil du gå skridtet videre, så spørg de samme unge (eller nogle nye), om de vil hjælpe dig med at arrangere et event. De vil elske at hjælpe dig, og vil helt sikkert være stolte over at være en del af dit arrangement.
PS. Jeg bliver simpelthen lige nød til at skrive, at vi normalt aldrig har tablets, telefoner eller andet elektronik ved bordet. Det var en smutter og Emil tog opvasken den aften ;-)
Har du nogle erfaringer med at involvere unge i dine arrangementer?
Måske du har et tip du vil dele med os andre...
Har du lyst til mere inspiration?